28 Ocak 2018 Pazar

MEVZU EDEBİYAT

Kolektif Bir Mecra Olmayı Hedefleyen Yeni Bir Edebiyat Sitesi Kuruldu: MEVZU EDEBİYAT

El ele, elden ele şiarıyla yeni bir edebiyat sitesi kuruyoruz: Mevzu Edebiyat!
Burası mevzuyu edebileştirenlerin, edebiyatı mevzulaştıranların ve edebiyata dair mevzuları dert edinenlerin buluştuğu bir platform.
Kolektif aklın yaratıcılığına güvenerek, kolektif emekle bir site inşa ettik, istedik ki dünya ve ülke edebiyatının hızla akan gündemi içinde gözden kaçanları yakalayalım.
İstedik ki hem edebi gündemi hem de gündeme giremeyeni hedefleyelim ve yeniler kadar eskilerin de güncelliğini gözetelim.
“Dünya vardır ve yazar konuşur” diyen Barthes’tan ilham aldık ve edebiyat varsa biz de konuşuruz dedik. Bu sitede yazarı, okuru, eleştirmeni buluşturduk ve edebiyat üzerine düşündük, yazdık, konuştuk.
Hedefimiz farklı mecralarda, edebiyat hakkında düşünen, yazan insanları bir araya getirmek, teorik ve kuramsal yazıların yanı sıra kitap eleştirileri, denemeler, edebiyat haberleri, röportajlar ve soruşturma dosyalarını okura sunmak.
Mevzu, okurun da mevzusu olduğundan çağrımızdır: Edebiyat ve kültür alanında teorik yazı ve araştırmalar, edebiyat türleri ve biçimleri üzerine tartışma ve yeni sorular, kitap tahlilleri, röportajlar, özel dosyalarla gündeme taşımak istedikleriniz ve edebiyat haberleri ile katkı sunmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
El ele, elden ele... Çünkü Mevzu Edebiyat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder