25 Mayıs 2022 Çarşamba

Bahar temizliği

Taşınma arifesindeyiz. Bir evi taşımanın en zor kısmı bana göre neyi arkada bırakacağın. Bir yanıyla taşınmak, dolap içlerine, gardrop tepelerine, yatak altlarına, baza içlerine istiflediklerine bakmaya vesile oluyor. Ev yediğinin havasını çekip küçülterek saklayan bir canlı organizma gibi. Açıp çıkardığında oluşan tepeciklere inanamıyor insan. Kullanılabilir durumdaki her türden eşyayı evden çıkarken sokağa, çöp kutusu kenarına bırakmaya içim elvermiyor. Ayırıp yerini bulması için mesai harcıyorum. Bu da ekstra yorgunluk demek. 

Bir çocuğu büyütürken ardından kalanlar ille de bir kardeşe kalsın diye saklanmıyor. Örneğin bu cuma akşamı elimizde koca bir koli Birce kuzumu ziyarete gideceğiz. Sırada Rüzgar bebek var. Pandemi öncesi muayenehanenin bir köşesinde minik hastalarımızın oynadığı oyuncaklar da evden geri dönecek. 

Ayırmak, tasnif etmek, dağıtmak sadeleşmek ve küçülmek demek. İnsana kendini ferah hissettiriyor. Çok olanın karmaşası yanında sadelik rahatlık demek. Geçen yaz sonundan beri taşınma konusu gündemde olduğundan Deniz'in küçülen kıyafetlerini sezon sonunda vermişim hep. Yazlıkları çıkartınca çıktı ortaya. Bu da biraz daha az iş demek neticede. Yapacak hayli iş var daha. Gözüm korkmuyor değil. Yine de mutlu ve heyecanlıyım. Yeni ev, yeni boş dolaplar düzen ve konfor vaat edercesine göz kırpıyor çünkü bize. Denizle muradımız temiz ve tertipli tutmak. Umarım başarırız. Çünkü ev denilen canlı organizma içine aldığını saklamakta pek mahir. Bu yıl kış uzun sürdü. Yorganı kaldıramadık daha üzerimizden. Yazlıklar yeni yeni çıkıyor. O halde bir davet de size sunayım. Bahar temizliği için taşınmayı beklemeyin. Koyun önünüze üç, beş koli. Ayırın eşyalarınızı, verilecekler, çöpe gidecekler. Evinizin genişlediğini fark etmek için haydi bahar temizliğine... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder