29 Haziran 2022 Çarşamba

Birtakım eksikler ve yenilikler...

İlk kez bir çamaşır kurutma makinesi aldım. Bu zamana değin çamaşır kurutma makinesi bana çok fuzuli bir beyaz eşya olarak görünmüş, bu kadar güneş alan memlekette ne gerek var vb düşüncelerle almayı aklımın ucuna dahi getirmemiştim. Birkaç ay önce taşınma arifesinde iki, üç arkadaşımdan çok olumlu bildirimler duyunca fikrimi değiştirdim. İşin pratikliği değildi aklımı çelen. Kurutma makinesinin filtresinden çıkan saç, toz ve iplikçik yumağı, çamaşırların hiç olmadığı kadar yumuşak olmasıydı. Velhasıl bir tane edindim, çamaşır makinesinin üzerine monte ettirdim, kullanıyorum. Her kurutmadan sonra (henüz üç kez kullandım) çıkan toz plakası inanılmaz. Gözlerimiz fal taşı gibi büyüdü dersem abartmış olmam. Deniz tüm kıyafetlerimizin, çarşaf, nevresimlerimizin yıkanıp kurutulmasının ne kadar süreceğini düşünüyor. Bugüne değin düpedüz pis gezdiğimizden emin. 

                                                                                *

Evde kedi mevzusu zor. Hem keyif veriyor hem de sorumluluğu, bakımı az buz iş değil. Tuvaleti örneğin. Kedi kumu temizlemek, kokmasın diye mücadele etmek, bataklık yanında elindeki sinek öldürücü spreyi havaya sıkmak gibi bir şey. (Teşbihte hata olmaz) Nafile çaba! Kedi tuvaletinin önüne bu amaç için üretilmiş paspastan aldık. Evet içi doluyor ama paspasın yanı sıra banyo zemini ve dahi yatak içleri kum partikülleriyle dolu. İnce kum güzel topaklanıyor ama minik patilerle etrafa dağılması da son derece kolay. Kokuyu içine hapsettiği iddia edilen tozlardan deneyeceğim. Eve dağılan kum taneciklerine bir çözüm öneren varsa duymak ve denemek isterim. 

                                                                                  *

Taşınmak yeni bir mekâna eşyaları yığmaktan ibaret değil. Nakil işlemleri, yeni abonelikler... Neyse ki çağrı merkezleri aracılığıyla işlem yapılıyor ve ben çağrı merkezlerini arayarak işlem yaptırmak konusunda hayli yol aldım. (Olgunlaşmak bu olsa gerek) Yarın internet nakli gerçekleşecek. Ev de yerleşti sayılır. Çıplak duvarlara tablolar asılacak. Ocak için doğalgaz aboneliği başvurusunu unutmuşum. (Küçük bir ayrıntı. Sallama çay neyimize yetmiyor. Buzdolabı ve bulaşık makinesi de henüz gelmedi zaten) Avizeleri taktırmak için elektrikçi lazım, bir de rustik led ampuller. Sonrası iyilik, güzellik. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder