31 Temmuz 2023 Pazartesi

Huzurlu Yaşam İpuçları: 11

 www.nonviolentcommunication.com web sitesi Şiddetsiz İletişim ile ilgili Türkçede kaynakların sınırlı olduğu günlerde, ücretsiz belgelerinden sıklıkla yararlandığım bir dijital platformdu. Halen seyrek aralıklarla devam ettiğim Şefkatli Ebeveyn Günlükleri’nin ipuçlarını oradan alıyorum örneğin. O günlerde hevesle üye olduğum bültenlerin her birinden gelen ipuçları kıymetli esasında ama günlük hayatın hızı içinde, İngilizce bültenlere ilgimi, dikkatimi vermek, okuduğumu içselleştirmek her zaman mümkün olmuyor. O yüzden buraya ara ara bir başka serinin, Mary Mackenzie’den Huzurlu Yaşam Meditasyonu çevirilerini paylaşacağım. Her ne zaman, hangisine rastlar ve okursan dilerim şifa olur, ilham olur ve seni dönüştürür. 

Size iyi gelen şeyi acı olarak düşünmeyin.

–Euripidler

11. Gün: Muhakemelerimizi Kaybetmek

Bir şeyin bir anda nasıl o kadar acı verici göründüğünü ve bunun kötü olduğundan emin olduğunuzu hiç fark ettiniz mi? Sonra, kısa bir süre sonra, en şaşırtıcı sonuçlar oluyor, o zaman sen bunun iyi olduğunu mu düşünüyorsun? Bu sayısız kez başıma geldi.

Mali durumum tüm zamanların en düşük seviyesindeyken arabamın öldüğü zamanı düşünün. Bu kötüydü, diye düşündüm. Sonra babam aradı ve yeni bir araba aldığı için arabasını kullanmama izin verdi. Mali durumum düzeldiğinde ona arabanın parasını ödeyebileceğimi söyledi. Arabası benim son arabamdan çok daha iyi durumdaydı ve o zaman arabamın öldüğüne sevindim.

Başka bir sefer, organizasyonuma mükemmel bir şekilde uyacağını düşündüğüm birini işe almak istedim. Pozisyonu kabul etti ve iki gün sonra reddetmek için aradı. Bunun kötü olduğunu düşündüm. Sonra, iki yıl sonra, benim yerime seçtiği örgütün yöneticisiyle konuştum. Onu kovma sürecindeydiler ve bir dava bekliyorlardı. Görünüşe göre, organizasyondaki varlığı birçok insan için acı çekmişti ve ofis morali tüm zamanların en düşük seviyesindeydi. Sonra, teklifimi kabul etmemiş olmasının iyi olduğunu düşündüm.

Bu yaşam olaylarını iyi ya da kötü olarak yargılamak zorunda mıyız? Acı ya da mutluluk hissettiğimizde basitçe kabullenemez, karşılanmış ya da karşılanmamış ihtiyaçlarımızla bağlantı kuramaz ve Evrenin sonuçları organize edeceğine inanamaz mıyız? Hayattaki olayları yargılamak, iyileşmeyi, bağlantılı olmayı veya uyumu desteklemez. Gerçekte, sadece kafa karışıklığına, acıya ve endişeye katkıda bulunur.

Bugün, gününüzü iyi ya da kötü olarak yargılamamak için net bir seçim yapın. Bunun yerine, mevcut duygu ve ihtiyaçları kabul edin ve gerisini Evren'e bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder