16 Ekim 2024 Çarşamba

Açık çağrı



2015 yılında Vivet Alevi'den Şiddetsiz İletişim'e Giriş eğitimi aldım. Çevrim içi eğitim seçeneklerinin artmasıyla ilerleyen yıllarda Judith Saruhan, Gizem Alav Şapçı ve Özgen Saatçiler'den eğitim alma fırsatı buldum. Ekim ayında Özgen Saatçiler'in yıllık şiddetsiz iletişim programına başladım. Çevrim içi eğitimler mesafeleri kaldırarak bize dilediğimiz eğitmenle evimizin içinden, konforlu şekilde çalışma imkânı tanıyor. Bununla beraber katılımcılarla aramızda bir cam var. Kimi zaman bu camı aşarak bağ kurmak ve bu bağı eğitim tamamlandığında sürdürmek mümkün olmuyor, yüz yüze bağlantıların özlemi duyuluyor.


Dışımdaki ve içimdeki dünyaya Şiddetsiz İletişim çerçevesinde kalarak bakmak, derinleşmek ve öğrendiklerimi paylaşmak için Çanakkale'de yüz yüze temas kurabileceğim, Şiddetsiz İletişim'in gücüne inanan, düzenli buluşmalara katılma isteği, hevesi taşıyan insanlarla bir arada olmayı arzuluyorum. 


Siz de isterseniz Şiddetsiz İletişim Kitaplığı'ndan seçtiklerimin rehberliğinde birlikte bir yolculuğa çıkabiliriz. Başkalarıyla ve kendimizle ilişkimize doğru/yanlış çerçevesinin dışında bir yerden bakmak, talepte ve teşhiste bulunmaya alışmış zihnimizi esnetmek, kendimizi ifade etme ve başkalarını dinleme biçimlerimizi değiştirmek, düşüncelerin yarattığı duyguları fark etmek, duyguların ardındaki ihtiyaçları görmek... Bu başlıkları çalışmak için Şiddetsiz İletişim Kitaplığı seçkilerinden yararlanacak, konuya dair alıştırmaları birlikte yapacağız. Şimdiye değin katıldığım Şiddetsiz İletişim, Mindfulness, Beden Farkındalığı, Dharma konulu eğitimlerden damıttıklarımı yazarlık becerilerimle birleştirip okuma grubunun ve pratiklerin kolaylaştırıcılığını üstlenecek, mekân tahsis edeceğim. Sen de bu bağlantı çemberinin bir parçası olmak istersen bana ulaşabilirsin. 

2 yorum:

  1. Keşke Türkiye’de olsammmm :) Başarılar Tuğbacım, eminim çok güzel ve faydalı bir çalışma olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ceren. Kısa süre bir grup kuracak sayıya ulaştık. Paylaşmak için heyecanlı ve hevesliyim.

      Sil