13 Haziran 2019 Perşembe

YAZA MERHABA ÇEKİLİŞİ



Kapalı, dar alanlarda geçen günlerin ardından güneş olanca sıcaklığıyla asılı havada. Şimdi parklara, bahçelere, kumsallara gitme, kitaplarla koyun koyuna olma zamanı. Bu yaz size eşlik edecek kitaplardan birini ben hediye etmek istiyorum. 
Çekiliş kuralları:
20 Haziran 2019 tarihine kadar yazının altına geçmiş yıllarda yaz tatilinize yarenlik etmiş, sizi etkilemiş bir kitabın ismini, sizde bıraktığı izi ve e-posta adresini bırakın. 
Paketin teslimi kargo yoluyla yapılacağı için çekiliş yalnızca yurt içinde yaşayanlara açıktır. 
Bol şans!



9 yorum:

  1. Ayşe kulin foto sabah resimleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ad soyad bilginizi ve e-posta adresinizi ekler misiniz?

      Sil
  2. Ortaokul yıllarımdan birindeydi, ama ortanın ilk senesi değildi, ondan eminim. Yaz tatiline girince klasik memur çocuğu olarak kardeşimle eve kapandık. Gorki'nin Ana'sını işte o yaz tatilinde (ola ki 96 ya da 97 yazı olsun) okuduydum. Şu an kitabın içeriğine dair hiçbir şey hatırlamıyorum. Neredeyse hiçbir şey filan değil, düpedüz hiçbir şey hatırlamıyorum. Ve fakat müthiş etkilendiğim mıh gibi aklımda. Belki de başka şeylerle karıştırıyorumdur, olabilir. Hafıza-i beşer nisyan ile mamuldür. Anneme ev işlerinde yardım etmeye başlamam, Gorki'nin Ana'sından sonradır. O andan itibaren, odamdaki sobayı da kendim yaktım, külünü kendim boşalttım ve odanın tüm temizliği artık bana aitti. Kitabı hatırlamadığım için mahcup olma pahasına hissettiğimi yazacağım: Bende, eğer bir nebze, eser miktarda bile varsa bir toplumsal-cinsiyet eşitliği farkındalığı, işte o yaz okuduğum Gorki'nin Ana'sıyla başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yaşlarda okuma eylemi çok daha derinden etkiliyor hayatlarımızı, şekil veriyor, yol açıyor. Söylediğin gibi hikâye silinip gidiyor ama okumaya eşlik eden duygu iskelet gibi dimdik ayakta kalıyor. Ne güzel anlatmışsın. Katkın için teşekkürler.

      Sil
  3. İkircikli Biricik, İlhami Algör... İki yaz önce yaz tatilinde çok da düşünmeden çantama attığım bu kitabı öyle sevdim ki, bitmesin diye sayfa sayfa okuyup, sarılmak istediğim cümlelerin, uzun zaman sonra ilk kez, altını çizdiğimi hatırlıyorum. Soruna yanıt düşünürken aklıma ilk bu kitabın gelmesi şaşırttı beni, yeniden elime aldığımda kurşun kalem izlerini takip ederken şöyle tahmin ettim neden bu kadar etkilendiğimi; tam da beni tarif ediyor hem de ne güzel, hem sade hem pek gösterişli cümlelerle hislerimi, iç sesimi, benzerimi... 42 numaralı Tirebolu çayı var bir de kitaptan aklımda kalan, mavi paketli... Omuzlarımızda güneşin, gülümseyişimizde, dilimizde, kelimelerimizde, duygularımızı fark edip ifade edişimizde kitapların izlerini göreceğimiz şahane bir yaz olsun !
    Güneş Dermenci - gunesderm@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın. Senin kurşun kaleminin izinde okumak istedim bu kitabı. :)

      Sil
  4. Yolculuk etmek bazen varmaktan iyidir diyen, Zen ve Motosiklet Bakımı kitabını okumuştum bundan iki yıl önce. Tatil yapacağımız otele doğru giderken okumaya başlamıştım, Zen felsefesi başkaca bir bakış açısı kazandırıyor insana. Motosiklete çocukluğumda binmişliğim vardı, sonrasında kısmet olmadı. Bu kitapla sanki bir motosiklete bindim, uçsuz bucaksız yolları aştım ve eş zamanlı olarak içsel bir sorgulamaya da dahil oldum... onu paylaşmak istedim şimdi..:)
    Sevgiler

    baharuysalll@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. Katkınız için teşekkürler. Uzunca süredir ismini duyduğum bir kitaptı. Benim de okumama vesile olur belki. :)

    YanıtlaSil
  6. Çekiliş süresi sona erdi. İletişim bilgilerini ileten her üç yorum sahibine de en kısa sürede hediye kitaplarını ileteceğim.

    YanıtlaSil