29 Temmuz 2016 Cuma

Yetmiyor, ne yapsam yetmiyor

Benden içeri bir ben daha var. Ben günlük işleri yapmaya çabalarken, o daima bir pencerenin önünde oturmuş, eli çenesinin altında, yüzünde donuk bir ifade öylece dışarıyı izliyor. Galiba son günlerde hepimiz biraz öyleyiz. Duygularımız, hayallerimiz, umutlarımız, kendimize olan inancımız dondu. Mekanik bir şekilde hareket ediyor, günlük işleri yerine getiriyoruz, hepsi bu.
Kafam gürültü kaldırmıyor. Oturduğum yerde büzülmek, kulaklarımı tıkamak ve bağırmak istiyorum, yüreğimdeki katılık çözülünceye kadar ağlamak... Müzik dinliyorum, kedili, çocuklu videolar izliyorum bazı. Etkisi püff, o anda geçiyor. Yetmiyor, ne yapsam yetmiyor. 
                                               ***
Dünden beri kaç kez dinledim, bilmiyorum. Siz de dinleyin. 
 
*** 

Bu aralar bana keyif veren tek şey, bisiklete binmek. Sadece ritmik bir şekilde pedal çevirirken, görebiliyorum kuşları, gemileri, bulutları, keyifle gerinen kedileri, hatta gece gezintisine çıkmış bir kirpiyi. Denizle bu gezintilere özel şarkımız bile var. Heykelli köprüyü tırmanırken zorlandığımda söylüyoruz en çok. "Bas bas bas annoş, bas pedallara, çevir, çevir, çevir, taşı Deniz'i" Melodi ise Çek Çek Kürekleri. 
                                                   ***
Can Yayınları ve D&R'ın geleneksel 5 TL kampanyası bitti bitecek. Sepete eklediklerim: Bir Hal Var Sende Berna Durmaz, İçimde Oğuz Atay İle Orhan Gencebay İkizi Yaşıyor Murat Yalçın. 
                                                  ***
Deniz okurlukta bir seviye atladı ve kitap ayracı gerektiren kitaplara geçti. Bir süredir buradaki D&R'da okul öncesi güzel kitap bulamıyordum. Biz de 6-10 yaş arası az resimli öykü kitaplarına çevirdik yüzümüzü. Eski dostumuz Sakar Cadı'nın bir macerasını aldık. Sakar Cadı Vini Deniz Kızı. İçinde dört öykü var. Uykudan önce her gece bir öykü. Bildiğimiz sakar cadı, komik replikler ve kedi Vilbur... 
                                                ***
Facebook'taki nametestsleri yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bu seferki 23 profil resminden yapılan bir mozaik. 
                                              ***
Yaz bitene kadar yapmak istediklerim: daha çok film izlemek, çimenlerin üzerinde yatmak, yıldızları izlemek, sevdiklerime sarılmak, yüzmek, yüzmek, yüzmek....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder