30 Eylül 2016 Cuma

Beş Hafta Beş Film

Yeni yıl kararları diye bir şey var şu hayatta. Benim yeni yıl listelerim olmaz pek, hatırlamıyorum. Okulların açıldığı eylül ayı idi, benim miladım (belki eylül çocuğu olduğumdan). Haftalık programlar yazardım kendime, günü gününe çalışmak, ödevleri, öğrenilecekleri biriktirmemek için, dinlenmeye, okumaya, televizyon izlemeye, arkadaşlara yeterince vakit ayırabilmek için. Kâğıt üstünde her şey şahane görünürdü, gel gör ki bir hafta dahi uygulamazdım, yazdıklarımı. Bir sonraki yıl okullar açıldığında benzer bir liste için kolları sıvardım yine de. Kırk yaş da, bir milat olduğuna göre yeni bir liste yapmanın zamanı gelmiş. Yazdan yeni çıkmış, gevşekliğe ve rehavete alışmış bünyeyi zorlamaya gerek yok. Kendime basit bir söz, her hafta bir film izleme sözü veriyorum. Uygulaması kolay ve keyifli.
İşte yeni listem:
Beş hafta, beş film... Kitap kokulu sinema filmleri...
1)84 Charing Cross Road (Kesişen Hayatlar) (izledim)
2)My Afternoons With Margueritte (Garip Dostluk)
3)Dans la Maison (Evde) 
4)Poetry (Şiir)
5)Deconstructing Harry (Yaramaz Harry) 
Not: Film önerilerinizle listeme katkıda bulunabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Merhaba, ben de kendime sürekli yapılacaklar listesi oluştururum. İzlenecek filmler, okunacak kitaplar, yazılacak konular, hayata geçirilecek projeler... Sürekli bu şekilde listeler yayınlayıp duruyorum. Bazılarını yapıyorum bazıları plan olarak kalıyor. Ve her zaman da yapılan planlara aşırı derecede ilgi duyuyorum. Şimdi sizin izlenecek filmler listenizi görünce bu filmleri ben de izlenecekler listeme ekledim. İzlediklerimi blog sayfamda yazarım. İyi seyirler.

    Not: Blog sayfamda bu tarz birçok listeye ulaşabilirsiniz.

    https://geceedebiyat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste yapmak, yaşama coşkusunun, hayata bağlılığın bir göstergesi bence. Her şeye rağmen, hevesle, merakla devam etmemizi sağlıyor. Çok yaşasın listeler! Katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Merhabalar. Yazarlar, kitabın yaratım süreci, birbirinin eserini çalmış yazarlar, bir kitabın gizemi, yazarlarda kişilik bölünmesi, başkası namına kitap yazan yazarlar, gerçek yazarların yaşam öyküleri ya da yaşamlarından kesitler, bir kitabın okurları üzerinde etkileri, senaryo yazarlarının yaratma süreçleri gibi konulara odaklanmış farklı janrlarda filmlere dar yaptığım ir liste vardı. Listedeki her film kendi içinde bütünlüğü tan olan sağlam yapıtlardır madem bu konuya ilgi duyuyorsunuz tavsiye etmek istedim. İyi günler dilerim.

    Tetro
    On the Road
    The Motorcycle Diaries
    The End of the Tour
    Fear and Loathing in Las Vegas
    Naked Luch
    Infamous & Capote (Farklı bakış açıları ile aynı konuyu işlemiş iki film)
    The World According to Garp
    The Book Thief
    Sunset Boulevard
    Barton Fink
    Trumbo
    Julia
    The Royal Tenenbaums
    Midnight in Paris
    Shakespeare in Love
    Angel
    Barfly
    The Dark Half
    Misery
    The Ninth Gate
    In the Mouth of Madness
    Deathtrap
    The Hours
    Sylvia
    Bright Star
    Gothic
    The Ghost Writer
    Reprise
    The Words
    Una pura formalita
    Roman de gare
    Poetic Justice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger olmanın en güzel yanı bu beklenmedik merhabalar ve katkılar. Listeden yalnızca 5 filmi izledim. Kalanı yeni ve duymadığım filmler. Önerileriniz için ve verdiğiniz merhaba molası için teşekkür ederim.:)

      Sil
  3. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress, hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    YanıtlaSil