4 Ekim 2016 Salı

MUHTEŞEM KOPENHAG



"...Ben ise soyadıma Thomsen eklendiğinden beri Kopenhag’dayım. Hatta belki Kopenhaglıyım, Edip Cansever’in dediği gibi; insan yaşadığı yere benzediğinden.
Yaşadığım şehir yeşil ve yaz sanki bir kısa film. Evet uzun değil ama dolu. Gece 11’de batan güneş sabah üçte yeniden doğuyor. Yollar parklara, göllere, denize ve festivallere çıkıyor."
Muhteşem Kopenhag belgeselini şifresiz, decodersiz, izinsiz ve izansız vimeo'dan izleyebilirsiniz.
Yukarıdaki duyuru Işıl Bayraktar fan sayfasından.
Aradığımda kolayca bulabileyim diye, izlemeye doyamadığım Wonderful Copenhagen belgeselini burada paylaşmak istedim.
İzlemek isteyenler için önemli not: şifre:heykopenhag

4 yorum:

  1. Merhaba, Blog Atlası'nda blog sayfanızdan kısaca bahsettim. Bilgi vermek istedim. Bu adresten ulaşabilirsiniz: http://blog-atlasi.blogspot.com.tr/2016/10/kurmaca-biyografiler.html

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir listeden haberdar değildim. Dahil ettiğiniz ve önerdiğiniz için teşekkür ederim. Ben de yazar blogları listesi hazırlamıştım bir zamanlar. Belki ilginizi çeker. http://kurmacabiyografiler.blogspot.com.tr/search/label/yazar%20bloglar%C4%

      Sil
  2. 3 yıl önce isveç'te erasmus öğrencisi iken bulunduğum yere yakın olması nedeniyle Kopenhag'a defalarca gezdim.Her defasında Öresund köprüsünü kullanıyordum.İsveç'ten Stockholm, Göteborg,Malmö derken Danimarkadan ise Kopenhag'a defalarca gittiğim için çoğu yerini öğrenmiş ve gezmişimdir. Christmas zamanı Tivoli bahçesinde glögg içmeyi,Rosenburg kalesini,küçük deniz kızı heykelini,National müzesini,Nyhan restoranlarını,Stroget alışveriş alanını,Christiania, Botanik bahçeyi özledim sanırım. Başka gezmediğim yer kalmış mı bana söylerseniz sevinirim. Zamanı belli değil ama ileride İsveç'e 1 hafta tur yapmayı düşünüyorum ve ilk durağım Kopenhag olacaktır İsveç'e geçiş için. Hem de üniversitedeki bir kaç tane sınıf arkadaşımı görürüm belki. Umarım bu geziyi yaparım. Bu arada çok şanslısınız. Ben gerçekten İskandinav aşığıyım. Karakterime uygun sakin bir ülke ve kahve aşığılar. Oralarda 6 ay yaşadım ama daha çok yaşamak istiyorum. Nasılını bilmiyorum ama :)

    Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgeseli çeken ve Kopanhag'da yaşayan ben değilim. Hatta henüz herhangi bir İskandinav ülkesine ayak basmış dahi değilim. Bu durumda sanırım siz benden daha şanslısınız. :)
      Işıl Bayraktar'ın çektiği belgesel o denli hoşuma gitti ki, yeniden izlemek istediğimde kolayca ulaşabilmek ve henüz izlememiş olanlarla paylaşmak için bloğumda yer vermek istedim.
      Dilerim en kısa sürede hayalleriniz gerçekleşir. Ve gidebilmenin bir yolunu bulursunuz.

      Sil