29 Mayıs 2023 Pazartesi

Huzurlu Yaşam İpuçları: 4

 

Dördüncü Gün:

Kolay kolay korkmam. Cesur olduğum için değil, insanlarla uğraştığımı ve herkesin yaptığı her şeyi anlamak için elimden geldiğince çabalamam gerektiğini bildiğim için.

–Etty'de Etty Hillesum: Bir Günlük 1941–1943

Birincil Hedef Olarak İlişkileri Geliştirmek

Şiddetsiz İletişim, ilişkilerimizin kalitesini iyileştirmenin birincil hedef olduğunu öne sürer. Aslında, kendimizle ve diğer insanlarla olan bu bağ, haklı olmaktan, kazanmaktan, daha fazla para kazanmaktan veya diğer insanlara iyi görünmekten daha önceliklidir. Daha derin bağlantılar kurarak ilişkilerinizin kalitesini yükseltmeye odaklanırsanız, hayatınızın durumunu iyileştirecek, hayatınızdaki barışı ve sevgiyi artıracak ve kendiniz hakkında daha iyi hissedeceksiniz.

Bunu kişisel deneyim yoluyla öğrendim. Zaman zaman bir iş arkadaşımın yanında çalıştım. Yıllar geçtikçe ilişkimiz, birbirimizle hiçbir medeni bağımızın kalmadığı bir noktaya kadar kötüleşti. İlişkilerimdeki endişeye nasıl katkıda bulunduğumu görmeye başladığımda, ilişkimiz en kötüsüydü. Sonuç olarak, haklı olmaya veya tartışmaları kazanmaya çalışmak yerine insanlarla olan bağlantılarıma daha çok odaklanmaya başladım.

Oldukça kısa bir süre içinde iş arkadaşım yaptığım değişikliğe ne kadar hayran olduğunu ve benimle olan ilişkisinden ne kadar keyif aldığını anlatıyordu. İkimiz de daha önceki davranışlarımızdan dolayı üzgün olduğumuzu ifade ettik. Bugün, çeşitli projelerde birlikte çalışan ve birbirimize rahatlıkla arkadaş diyebilen yakın çalışma arkadaşlarıyız.

Odağınızı diğer insanlarla olan bağlantınıza değer vermeye kaydırdığınızda, yaşamınızın ve ilişkilerinizin kalitesini yükseltirsiniz. Yolunuza çıkan herkes bu odak değişiminden faydalanacaktır. Bu kaçınılmazdır.

Bugün önceliğinizin bağlantı kurmak yerine kazanmak veya haklı olmak olduğu zamanların farkında olun, ardından odağınızı başkalarıyla bağlantı kurmaya kaydırın.

2 yorum:

  1. Ay çok doğru, iş arkadaşlığı dostluğu bozuyor.. Haklı olmak iateği, güç ilişki ve dengesi sanırım doğallığı bozuyor.. Ne güzel seri bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel seri gerçekten. Sindire sindire okuyup düşünmelik :)

      Sil