30 Mayıs 2023 Salı

Huzurlu Yaşam İpuçları: 5

 www.nonviolentcommunication.com web sitesi Şiddetsiz İletişim ile ilgili Türkçede kaynakların sınırlı olduğu günlerde, ücretsiz belgelerinden sıklıkla yararlandığım bir dijital platformdu. Halen seyrek aralıklarla devam ettiğim Şefkatli Ebeveyn Günlükleri’nin ipuçlarını oradan alıyorum örneğin. O günlerde hevesle üye olduğum bültenlerin her birinden gelen ipuçları kıymetli esasında ama günlük hayatın hızı içinde, İngilizce bültenlere ilgimi, dikkatimi vermek, okuduğumu içselleştirmek her zaman mümkün olmuyor. O yüzden buraya ara ara bir başka serinin, Mary Mackenzie’den Huzurlu Yaşam Meditasyonu çevirilerini paylaşacağım. Her ne zaman, hangisine rastlar ve okursan dilerim şifa olur, ilham olur ve seni dönüştürür. 

                                                                                 *


Başarılı bir adam olmaya değil, değerli bir adam olmaya çalışın.

-Albert Einstein

5. Gün: Zürafa Bilinci

Şefkatli İletişim'de zürafaları metafor olarak kullanıyoruz çünkü onlar tüm kara memelileri arasında en büyük kalbe sahipler (40 pound!). Bize kalpten bağlanmayı hatırlatıyorlar. Ayrıca, yolun aşağısını görmek için bir metafor olan uzun boyunları vardır.

Bu nedenle, bir şey söylediğimizde veya yaptığımızda, eylemlerimizin potansiyel uzun vadeli sonuçlarının bilincinde olmamız önemlidir. Bu, her eylemin bir tepki yarattığını bilerek, eylemlerimize ve sözlerimize tamamen hazır olmakla ilgilidir. Hayata şefkat, huzur ve uyumla karşılık vermeyi bilinçli olarak seçtiğimizde, bu olumlu niteliklere olan ihtiyacımızı karşılamış oluruz.

Size zürafa bilinci gösteren kendinizin veya başkalarının davranışlarının farkında olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder