30 Eylül 2023 Cumartesi

Huzurlu Yaşam İpuçları: 14

www.nonviolentcommunication.com web sitesi Şiddetsiz İletişim ile ilgili Türkçede kaynakların sınırlı olduğu günlerde, ücretsiz belgelerinden sıklıkla yararlandığım bir dijital platformdu. Halen seyrek aralıklarla devam ettiğim Şefkatli Ebeveyn Günlükleri’nin ipuçlarını oradan alıyorum örneğin. O günlerde hevesle üye olduğum bültenlerin her birinden gelen ipuçları kıymetli esasında ama günlük hayatın hızı içinde, İngilizce bültenlere ilgimi, dikkatimi vermek, okuduğumu içselleştirmek her zaman mümkün olmuyor. O yüzden buraya ara ara bir başka serinin, Mary Mackenzie’den Huzurlu Yaşam Meditasyonu çevirilerini paylaşacağım. Her ne zaman, hangisine rastlar ve okursan dilerim şifa olur, ilham olur ve seni dönüştürür. 

                                                               * 

 

Durmadığın sürece ne kadar yavaş gittiğin önemli değil. Konfüçyüs

Herkesin ihtiyaçlarına değer vermek 

Bir arkadaşım kocasının onu terk ettiğini söylemek için aradı. Kocası son birkaç yılını evlilikleriyle ilgili duygularıyla boğuşarak geçirmişti. Karısıyla evliliğe dair hoşnutsuzluğunu hiç tartışmamıştı. Arkadaşım kocasının mutsuzluğunu ilk kez ayrılırken duymuştu. Şoktaydı ve perişan hâldeydi. 

Arkadaşımın durumuyla ilgili üzüntüm, insanların sadece kendisiyle ilgili değil, herkesin ihtiyaçlarına değer verdiği ve bizim bağlılığa ve bağlantıya değer verdiğimiz bir dünyada yaşama arzumla bağlantılıydı. Bu değerleri yaşamak bazen zordur. Bir şeyleri derinlemesine konuşmak zahmetli ve acı verici olabilir ancak bunun alternatifi bir ilişkinin sonu olabilir. 

İster kişisel ister profesyonel olsun, içinde bulunduğunuz bir ilişkiden memnun değilseniz, bu ilişkinin sizin için ne kadar önemli olduğunu düşünün. Mutsuzluğunuzu kendinize saklayarak bu ilişkiyi bitirme riskini göze almaya değer mi? Yoksa bunu çözmeye çalışmak ister misiniz? Bunun hakkında konuşmamak, mutsuzluğun devamını garanti eder. 

Mutlu olmadığınız bir ilişki içindeyseniz, her iki ihtiyacınızla ilgili bağlantı kurmak için bugün diğer kişiyle konuşmayı deneyin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder