22 Ağustos 2024 Perşembe

Dağınık cümleler

Yaz da bitiyor. Eli kulağında. 

Sonbaharın gelmesini, okulların açılmasını, hayatı belli bir rutine sokmayı ve o rutinler dahilinde hareket etmeyi özledim, doğrusu. 

Arkadaşım geçen gün astroloji haritama baktı. Sahilde oturuyorduk. Gökyüzünde neredeyse dolunay vardı. Bir birayı paylaştık. Ayın yükselmesini izledik. Batmasını bekleyemedik çünkü kollarım ürperdi serinlikten. Ağustos geceleri güzün gelişini duyuruyor. 

Haritam, diyordum. Arkadaşım dedi ki. Sağlık, sağlık, sağlık... Kontrollerini ihmal etme. Diyete başladım iki hafta önce. Üç kilo verdim. Bazen zorlanıyorum. Kaçamaklar yapıyorum. Kaldığım yerden devam etmeye çalışıyorum sonra. Hepten koyvermek yerine. Bu hafta gidip kan vereceğim. Salı kızımı okula bıraktım. Dün bankaya gittim. Bugün evi topladım sağlık ocağına gitmek yerine. Yarın gitmeli. Göz muayenesinden de geçmek gerek. 

Dün annem, kızım, ben yemeğe gittik. Sahilde kedilerle dolu bir restoranın bahçesine yerleştik. Küçük suratlar, büyük suratlar, atikler, çekingenler, sıra sıra diziliydi masalar arasında. 1,5 litre su eşlik etti yemeğe. Annemin omurgası izin verse, sahilde yürürdük.

Yürümek demişken, yazın sıcakları, kışın soğukları bahane edip yürümüyorum doğru düzgün. Ancak dışarı çıkarsam, bir amaç varsa yürüyorum. İşten eve, evden işe arabayla gelmek hareketsiz bir yaşama yol açıyor. Diyetle beraber yürüyüşü arttırma hedefimde bir gelişme, düzelme yok maalesef. Ben de çözümü "walk at home" videolarında buldum. 15 dakikalık bir videoyu denedim geçenlerde. 15 dakikada bir mil yürütme hedefiyle çekilen videoyu uygulamak hızlı ve eğlenceliydi. Günlük yapmalı. 



8 yorum:

  1. Leslie’yi mi keşfettin? :) Şahane motivasyon veriyor o kadın, tek sorun vak vak vak Amerikan aksanı :))
    İlk paragrafın içimden ayazlar geçirtti; hiç istemiyorum yazın bitmesini, rutine dönmeyi.. Rutin boğuyor beni.
    Bu günlerde ben de annem ve kızım arasındayım ama biraz zorlanıyorum çünkü üçümüz kadınlar skalasının üç apayrı ucuyuz, sadece yaş ve nesil farkı anlamında değil, beğenilerimiz, hayattan beklentilerimiz ve yaşam felsefemiz açısından da.. Nasıl böyle farklı olabilir matruşka gibi birbir içinden çıkan 3 kadın?! 4. Kadına ihtiyacım var benim ;) İlk 4. Kadıno 11 sene önce yitirdiğim için dengem bozuldu. Ama bir 15-20 sene beklemem lazım ikinci 4. Kadın’ı… ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ceren, Leslie ile yürüdüm. İşlevsel 👌 Rutinlere sahip çıkmak yaşamayı kolaylaştırıyor. Zor birkaç yılın içinden geçtim. Gündelik olana tutunmak, burun kıvrılan, sıkıcı bulunan rutinleri yerine getirmek gelecek kaygımı azaltıyor. Yoksa düşünmeye çok meyilliyim. Yitirilen 4. kadın anneanne sanırım. Sende büyük yeri var belli. Gelecek olan kim? Kızının yetişkinliği mi?

      Sil
  2. Selam doğada yürümeyi tercih ediyorum. Bahane bulup çıkın buraları serinledi. Sinop hava bulutlu sonbaharın ayak sesleri. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Sinop'ta mı yaşıyorsunuz ne güzel. Çok merak ettiğim, görmek istediğim yerlerden. Doğada yürümek en güzeli. Burada da imkan çok aslında. Benimki biraz tembellik, biraz da yetişememe halı.

    YanıtlaSil
  4. Selam yazları Sinop eşimin memleketi kışları Ankara sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım görmek bana da kısmet olur. Sevgiler.

      Sil
  5. Bu sıcaklar hepimizde hareketi azalttı, resmen yürüyememekten kilo aldım sanki eldekiler yetmiyor gibi. Bizim yaz bitmek bilmiyor, Ankara dönüşü Antalya 2 ay daha yaz yaşatıyor ama o yaz neyse ki çekilir düzeyde oluyor. Yürümeyi rutine bağlamak gerek ama işte hep aynı şey, niyet edip bozmak bizim işimiz :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı durumdan muzdaribiz desenize. Youtube'ta walk at home videoları mevcut. Tavsiye ederim. Antalya'nın ikinci yazı, keyiflidir diye tahmin ediyorum.

      Sil