10 Eylül 2014 Çarşamba

KRALİÇEYİ KURTARMAK(*)


Vladimir Tumanov Rus asıllı bir yazar. 1991'den beri Kanada'da Batı Ontario Üniversitesi'nde Modern Diller ve Edebiyatlar Bölümü'nde ders veriyor. Kraliçeyi Kurtarmak onun çocuklar için yazdığı ilk kitap. Kitabın ortaya çıkış hikâyesi hayli ilginç. Tumanov'un oğlu Alex okula başladığında matematiği çok sıkıcı buluyormuş. Tumanov, oğlunun fantastik hikâyelere olan merakından ve ilgisinden ilham alarak matematik problemlerini fantastik bir hikâyenin içine yedirmiş. Bir kitabın baş kahramanı olmaktan hoşnut kalan Alex, bilmecelerin içine gizlenmiş matematik problemlerini heyecanla çözmeye başlamış ve matematiğe bakış açısı değişmiş. Kitap, Kanada'da küçük çocukların olduğu kadar öğretmenlerin ve anne babaların da ilgisini çekmiş. İlk yayımlandığı Mart 2004'ten bu yana tam 65 kez baskı yaptığı göz önüne alınırsa ülkemizde de durum pek farklı değil.

Kraliçeyi Kurtarmak sadece matematiği sevdiren bir kitap değil. Çok daha fazlası. Matematik problemlerini bir çırpıda çözen ve ansızın kaybolan sihirli bir kalem, Alex'in kütüphanesinde birdenbire beliren, içindeki bilmeceyi çözmeden bir sonraki sayfaya geçemediğiniz esrarengiz kitap, bir mahzende kurtarılmayı bekleyen Zümrüt Kraliçe Jayden, çözülmeyi bekleyen 400 matematik problemi, yaz tatili, Waconda kampı, arkadaşlık, dayanışma... Alex, Sam ve Vanessa ile tanışmak için daha fazla beklemeyin. Unutmadan kitabı okumaya başlarken yanınıza bolca kâğıt ve kalem alın! Kendinizi, kitabı bir kenara bırakıp bilmeceleri çözmekten alıkoyamayacaksınız.
 
 

Kraliçeyi Kurtarmak

Yazan: Vladimir Tumanov

Resimleyen: David Bordelau

Türkçeleştiren: Mine Kazmaoğlu

Günışığı Kitaplığı

Çocuk Roman

(*)Bu yazı 8/9/2014 tarihinde okumadan yatmayanların kitap tanıtım yazılarına yer veren çok yazarlı okuryatar isimli edebiyat sitesinde yayımlandı. Siteye ulaşmak için tıklayın.
http://www.okuryatar.com/kraliceyi-kurtarmak-tugba-gurbuz/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder