8 Kasım 2021 Pazartesi

Sonbahar çekilişi ya da kutlamaya davet

Her kasım bir sene daha buraya düzenli yazmanın, Kurmacabiyografiler'i bir yaş daha büyütmenin haklı gururunu taşıyorum. Kurmacabiyografiler'in doğuşu blogların altın çağının çok sonrasına denk geliyor. Bugünlerde bloglardan ziyade sosyal medya hesaplarının göz önünde olduğu hepimizce malum. Yine de benim gibi blog yazmaya direnenlerin sayısı hiç de az değil. Görselden çok yazıya yaslanmak, bir konuda uzun uzun, dilediğince yazmak, uzun yıllar önce yazıp bıraktığın bir yazının her daim ulaşılabilir olması, yeni okurlarını bulması bu işi sürdürmenin cazip yanlarından. 

Bloglar, bir yayın kurulunun onayını almadan özgürce yazmanın ve paylaşmanın, yazarak elini açmanın, kişisel arşivini derli toplu tutmanın yeri olma özelliklerini de koruyor. Bu anlamda işime yaradığını söylemeliyim. Geçen sekiz yıl içinde nereden nereye geldiğimi, hangi konulara ilgi duyduğumu, nerelere emek verdiğimi, hangi düşünceler içinden geçip yürüdüğümü rahatlıkla görebiliyorum. Her istediğimde tavan arasına çıkmak, kutuları dağıtmak ve içlerine bakmak gibi bir şey, bu.

Kurmacabiyografiler interaktif etkileşimin yoğun sürdüğü bir yer değil. Buna karşın blog vesilesiyle tanıdığım, arkadaş olduğum, kolektif işler yürüttüğüm kimseler de yok değil. Çünkü bloglar sanal da olsa bir çatı sunuyor bize, içine girip altında sohbet ediyoruz, ayrı ayrı zamanlarda. Birbirimizden öğreniyor, orada bize sunulan bilgiyi düşsel bir anahtar gibi alıp açtığı kapıdan giriyor, bizi taşıdığı yerlere gidiyoruz. O yüzden bugün gidin sevdiğiniz, takip etmekten hoşlandığınız bir/ birkaç bloğun altına yorum yazın.

Bu yazının altına da yazın. Çünkü "bence blog" ya da "bence kurmacabiyografiler" diye başlayarak yorum yazanlar arasından çekiliş yapacağım ve sürpriz hediye yollayacağım. Kurmacabiyografiler'in yeni yaşını kutlamak ve paylaşmak için ayın 13'ü gece yarısına kadar yorumlarınızı bekliyorum. 

Bunun için beni blogger ya da eposta üzerinden takip etmenize, en az üç arkadaşınızı etiketlemenize gerek yok. Bu çekilişten arkadaşlarım da yararlansın istiyorsanız paylaşmanızda elbette sakınca yok. Yorumlarınızı merakla bekliyorum. İyi şanslar. 






4 yorum:

  1. İyi ki doğmuş Kurmaca Biyografiler. Nice seneleri olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gizem 🙏 Çekiliş şartlarına uygun bir yorum yazmak ister misin?

      Sil
  2. Bence “kurmacabiyografiler”Tuğba’nın iç dünyasını, yazma ve okuma alışkanlıklarını, sevdiği filmleri içine hapsettiği bir ev.. Çoğu zaman sabahın ilk ışıklarıyla açıyor kapılarını. Bizi tüm samimiyetiyle içeri davet ediyor..Bu evde Tuğba bazen çocuk, bazen anne, bazen yazar, bazen doktor.. Benim en sevdiğim oda “ Nasıl yazıyorlar?” kapısının ardında gizli. Sevdigim, sevmediğim, adını ilk kez duydugum yazarlarla tanışıyorum orada.. Yazma aşamalarını, okuma alışkanlıklarını karşılıklı kahve içiyormuş gibi okuyorum.. iyi ki var bu blog, hep var olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız. Evime hoş geldiniz :)

      Sil