28 Şubat 2023 Salı

Huzurlu Yaşam İpuçları:1

www.nonviolentcommunication.com web sitesi Şiddetsiz İletişim ile ilgili Türkçede kaynakların sınırlı olduğu günlerde, ücretsiz belgelerinden sıklıkla yararlandığım bir dijital platformdu. Halen seyrek aralıklarla devam ettiğim Şefkatli Ebeveyn Günlükleri’nin ipuçlarını oradan alıyorum örneğin. O günlerde hevesle üye olduğum bültenlerin her birinden gelen ipuçları kıymetli esasında ama günlük hayatın hızı içinde, İngilizce bültenlere ilgimi, dikkatimi vermek, okuduğumu içselleştirmek her zaman mümkün olmuyor. O yüzden buraya ara ara bir başka serinin, Mary Mackenzie’den Huzurlu Yaşam Meditasyonu çevirilerini paylaşacağım. Her ne zaman, hangisine rastlar ve okursan dilerim şifa olur, ilham olur ve seni dönüştürür. 

                                                                      *

Kendimiz kızgın kalırsak ve sonra dünya barışı şarkısını söylersek, bunun çok az anlamı olur. Önce bireysel benliğimiz barışı öğrenmelidir. Bunun pratiğini yapabiliriz. O zaman dünyanın geri kalanına öğretebiliriz.

Dalai Lama

1. Gün: Yıl İçin Yeni Hedefler Belirlemek

 Bu yıl neye odaklanmak istiyorsunuz? Hedefleriniz, umutlarınız ve hayalleriniz neler?

Hedeflerinizi somut ve spesifik hâle getirmek önemlidir. Sadece daha mutlu olmak istediğinizi söylemeyin; hayatınızın nasıl farklı olmasını istediğinizi düşünün. Amacınız kendi hayatınızı daha huzurlu yaşayarak dünya barışına destek olmaksa Şiddetsiz İletişim öğrenmek, öfke yönetimi üzerine bir kurs almak, on iki adımlık bir program üzerinde çalışmak veya bir terapiste görünmek gibi bunu yapacağınız belirli yolları düşünün.

İlk haftanın ipucuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

Huzurlu Yaşam İpuçları: 1

2 yorum:

  1. Hani "bu yıl için bir kelime seç ve uygula" var ya, ben de onu yapıyorum sevgili Tuğba :) Seçtiğim kelime "adım". Bu kelimeyi her anlamı ve hatta değim ve atasözleriyle önüme yatırdım, çok ilginç bir çalışma oldu benim için... Güzel oyunlar bunlar gelişmek adına..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane fikir! İlk fırsatta deneyeceğim. Ancak biraz daha ayrıntıya ihtiyacım var. İçinde adım geçen deyim ve atasözleriyle nasıl çalıştın?

      Sil