27 Mayıs 2015 Çarşamba

NEIL GAIMAN'DAN YAZAR ADAYLARINA TAVSİYELER


Eğer sadece ilham geldiğinde yazacaksanız, naif bir şair olabilirsiniz ama bir romancı olamazsınız. Kelimeler size ilham gelmesini beklemez.  İlham gelmediğinde de yazmalısınız. Garip olan altı ay ya da bir yıl sonra geri dönüp yazdıklarınıza baktığınızda hangi bölümleri ilham geldiğinde yazdığınızı hatırlamayacaksınız.
Yazma süreci büyülü olabilir- üst kat camından dışarı çıktığınız havada yürüdüğünüz her şeyin kusursuz, mükemmel olduğu zamanlar olabilir- ancak çoğu zaman yazma süreci bir kelimeyi diğerinin ardına koymaktır.
Eğer fantezi kitaplarından hoşlanıyor ve bir sonraki Tolkien olmak istiyorsanız, Tolkien kitaplarını okumayın. Tolkien, Tolkien kitapları okumadı, Fin felsefesi kitapları okudu. Alıştığınız kitapların dışına çıkın. Gidin ve doyana kadar okuyun.
Başkalarının anlatabileceği hikâyeler anlatmayı denemeyin. Yazmaya yeni başlayan bir yazar olarak başkalarının hikâyelerini anlatacaksınız çünkü yıllardır onları dinliyorsunuz ancak olabildiğince çabuk kendi hikâyenizi anlatın. Sizden daha iyi, daha usta yazarlar her zaman olacaktır ama sizden sadece bir tane var. Kendi hikâyenizi anlatın.
Kaynak: Brainspicking sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder